Skærmbriller

& læsebriller

Skræddersyede skærmbriller

Vores skærmtid er øget gevaldigt - både i form af telefonen, tabletten og/eller computeren, hvilket i det lange løb kan forårsage anstrængte og trætte øjne. Det ses i særdeleshed blandt personer omkring 40-årsalderen, der oplever træthed i øjnene og forværret syn efter en lang arbejdsdag foran skærmen, hvor behovet for skærmbriller særligt opstår.

Book en tid til synsprøve i dag.


Hverdagsbrillen kan nemt give alvorlige gener, hvis de anvendes som skærmbrille. Oftest skyldes dette, at din hverdagsbrille ikke er tilpasset synsafstanden mellem skærm og dine øjne. Du kan opleve gener som rygsmerter, nakkeproblemer, træthed, hovedpine og svien i øjnene. Dette kan også medføre, at den individuelles produktivitet på arbejdspladsen formindskes.

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, er du mere end velkommen til at komme forbi os hos Strandvejens Optik i Humlebæk nær Espergærde og Fredensborg, hvor vi kan vejlede dig nærmere i forhold til valg af skærmbriller. Vores optikere er specialister og besidder høj ekspertise inden for alt vedrørende synet. Der tages forbehold for alle aspekter. For efter en grundig synsprøve ved vi, hvilken skærmbrille er den mest optimale for dig.

Søvnkvaliteten er vigtigt for dit velvære. Her spiller skærmbrillerne en afgørende rolle, hvor det beskytter dig mod blå lys fra skærmene. Skærmens blå lys fungerer som et signal til din hjerne, der fortæller, at det er dag, hvorfor du ikke vil opleve den naturlige træthed. Du kan få blue light blocker i alle vores skærmbriller, som vil beskytte dine øjne og hjerne mod dette lys, hvorved vil du opleve den naturlige træthed, hvilket vil påvirke din søvn positivt. 

 

Skærmbriller uden styrke

Du kan selvfølgelig få skærmbriller hos os uden styrke, men som har blue light blocker til at beskytte dine øjne imod skærmens blå lys. Disse er også kendt som Blue Light Briller eller Blå Lys Briller.

Skærmbriller, briller mod blåt lys og bluelight briller – de mange navne kan være forvirrende, men dækker alle over samme koncept. Denne slags brille har til formål at beskytte dig mod det blå lys, du bliver eksponeret for gennem diverse skærme, da for stor eksponering kan føre til søvnproblemer, tørre øjne, træthed efter arbejde eller hovedpine. Det er

imidlertid en vigtig pointe, at bluelight brillen ikke er et vidundermiddel i sig selv. Hvis du oplever ovenstående gener, vil det nemlig typisk være symptomer på et større behov. I sådan et tilfælde er det altid en god idé at booke en synsprøve for at finde ud af de bagvedliggende årsager. Book en tid til synsprøve i dag hos Strandvejens Optik og få vejledning til den

rigtige brille for dig – vi har skærmbriller med og uden styrke.

Hvem har brug for Blue Light Briller?

Ifølge lovgivningen har alle over 40, der oplever læsebesvær, ret til skærmbriller. Men i dag er langt de fleste af os ofte udsat for skærme. Bluelight briller – eller skærmbriller – er gavnlige for alle, der har en smartphone eller dagligt sidder foran en computer. Vi anbefaler dog altid, at du booker en synsprøve, inden du køber dine bluelight briller. Sådan kan du

finde ud af, om eventuelle gener ved blåt lys også skyldes et behov for styrke.

Hvad kan Blue Light Briller hjælpe med?

Det er ikke bevist, at skærmbriller i sig selv modvirker hovedpine, men bluelight beskyttelsen komplementerer den styrke, der er i brillen. Hvis du oplever gener på grund af stor skærmeksponering, vil vi derfor altid rådgive dig til at komme forbi os i Strandvejens Optik. På den måde kan du få kompetent vejledning til dit næste brillekøb og derigennem afhjælpe både tørre øjne og hovedpine. Vi er beliggende i Humlebæk nær Espergærde og Fredensborg, og vores specialister ser frem til at tage imod dig.


Køb også læsebriller hos os


Hos Strandvejens Optik sælger vi også læsebriller, som du efterhånden også kan købe andre steder end hos en optiker. Du skal dog bemærke, at ulempen ved de præfabrikerede briller er, at de ikke er tilpasset dit synsbehov. Designet er produceret til at passe alle. Dette kan være udfordrende, da de fleste af os har forskellige styrker i hvert øje. Læsebriller er at foretrække i en del situationer som, når du læser bøger, aviser eller andet med kort afstand – sammenlignet med den lidt større afstand til en computerskærm. Der kan være flere aspekter, som kan gøre en masseproduceret læsebrille ukomfortabel, som at læsefeltet i de fleste læsebriller kan medføre irritation i arbejdssituationer.

Åbningstider:

Mandag - Fredag kl. 10:00 - 17:30

Lørdag kl. 10:00 - 14:00

Humlebæk Strandvej 52

3050 Humlebæk

Tel. +45 4916 8228

sms service 2392 2128

kontakt@strandvejensoptik.dk